Burek pitetálban

Hozzávalók:

  • 1 csomag (8 lapos) réteslap
  • 50 dkg feta
  • 3 fehérje
  • 1 tojás
  • némi olívaolaj

Elkészítés: 

A pitetálat olajjal vékonyan kikenjük. Ebbe fektetünk egy réteslapot, olajjal megkenjük, teszünk rá a következőt, olajjal ezt is megkenjük, jön rá a harmadik lap, majd az olajos masszázs, újabb lap. Erre viszont nem kenünk olívaolajat, hanem a villával szétnyomott, tojásfehérjékkel és tojással alaposan elkevert fetát halmozuk rá. Újabb réteslapért nyúlunk, ezzel fedjük a krémet, ezt már újra olajozuk, jön a hatodik lap. Olajozunk, ráfektetjük a következő lapot, kenjük, majd az utolsó lappal befedjük. Összesodorjuk a széleit, hogy megtartsa a tölteléket, majd 190 fokon úgy 30-35 percig sütjük.